Pokerstatistik

Statistik kan användas inom många områden, exempelvis för spel som poker. Med hjälp av statistik kan man analysera ett visst resultat och därigenom göra framtida prognoser. Ibland kan man också stirra sig blind på statistik och missa verkligheten bakom.

Statistik är en nyttig ingrediens som skall användas med urskiljning och omdöme. Statistiska Centralbyrån SCB är en instans som presenterar resultat av statistik, dock inte inom poker, men förstå principen.

Spåra din poker

Inom spel som poker är man särskilt intresserad av statistik. Med hjälp av program kan spelaren analysera sitt spel för att få reda på vilka händer som var bra och var man spelade rätt eller fel. Men hjälp av ett sådant program kan även nybörjare behöva och det finns bra information vart man ska vända sig. På landbaserade casinon håller man sig med pokerrum men dessa finns även på pokersajter på nätet, för nätpoker används som regel begreppet pokerklient. Det är ett program som laddas ner på datorn och där sker själva spelet. Många av nätets pokerrum har bord för gratisspel, man spelar för låtsaspengar vilket borde tilltala nybörjare.

Bluffa i poker

Att kunna studera pokerpartier exempelvis på YouTube har sina fördelar men nu varnar experter för det motsatta, det vill säga att det kan vara en nackdel att göra det. Det gäller främst värderingen av hålkorten, det vill säga de två kort varje deltagare får på hand och som inte visas för de övriga. Experterna säger att händer som har två kort av samma färg är övervärderade, men att många spelare tagit efter när de sett storspelare satsa hårt på sådana hålkort. Men som alltid med poker är det svårt att gissa sig till vad floppen kommer att visa. Då kan det vara värt att satsa, fast sanningsenligt så är det många erfarna spelare som bluffar friskt.