Eurojackpot

Eurojackpot är ett lotteri du troligtvis redan hört talas om. Eurojackpot har nämligen haft några riktigt stora jackpottar genom tiderna och har därför så klart fått en hel del uppmärksamhet, inte minst från media. Det är ett enkelt spel och eftersom det är ett lotteri är det helt slumpbaserat. Här kan du läsa lite om Eurojackpot, kanske kommer du känna dig sugen på att spela lite efter att du läst!

Stora vinster

Exakt hur stor potten är beror på när du är inne och ska spela. Den varierar hela tiden i storlek. Exempelvis är den i skrivande stund 332 miljoner kronor. Eftersom att den växer med hur mycket som satsas beror det från omgång till omgång vad utdelningen är. Du kan läsa mer om vinnare på vinnajackpot.se.

Så spelas Eurojackpot

Din uppgift är att få in 5 nummer av totalt 50. Du ska också göra detsamma med två stjärnnummer (av totalt 10). Skulle du lyckas bli ensam med att få 5 rätt plus 2 rätt på dina stjärnnummer är du garanterad att få 10 miljoner euro. Det kan också handla om större summor än så. Jackpotten kan nämligen bli ofattbara 90 miljoner euro stor!

Ett internationellt spel

Eurojackpot är inte bara något svenskt, det är ett samarbete mellan många olika länder. Det finns faktiskt i hela 18 länder i Europa och i Sverige är det Svenska Spel som handhar lotteriet.